Blondinbella

Avsnitt 1 – Blondinbella om att vara gravid första gången

Medverkande

  • Isabella ”Blondinbella” Löwengrip Spångberg, mamma till Gillis, 1 år och gravid med sitt andra barn.
  • Catarina von Langenberg, chefsbarnmorska på Danderyds sjukhus mödrahälsåvård Prima Liv
  • Ingvor Farinotte, programledare och presschef på Danderyds sjukhus

I Danderyds sjukhus premiäravsnitt av podden Föda barn, berättar Isabella Löwengrip, kanske mer känd som Blondinbella, om sin tid som gravid. Med stor inlevelse delar hon generöst med sig av personliga upplevelser, blandat med många skratt. Med i studion finns även chefbarnmorskan Catarina von Langenberg som svarar på de vanligaste frågorna hos den som är gravid för första gången.

– Jag trodde att jag skulle få träffa det där lilla fostret redan vid första besöket, höra hjärtslagen och så. Men riktigt så är det ju inte i vecka sex, skrattar Isabella när hon beskriver sitt första möte med barnmorskan.

Under drygt 50 minuter samtalar Isabella och Catarina om allt man upplever från det att beslutet att försöka bli gravid tas, tills dagen man åker in med starka förlossningsvärkar till sjukhuset.

– Odd hade provkört tre gånger till Danderyds sjukhus, berättar Isabella, och han såg fram emot att få köra mot rött med gasen i botten, så där som man gör på film.

I avsnittet diskuteras vanliga frågor och funderingar som finns i början, i mitten och i slutet av graviditeten. Allt från kost och sex till skillnaden mellan förvärkar och riktiga förlossningsvärkar.

– De kom ju så intensivt i slutet. Sådär varannan minut. Jag fick ställa mig på alla fyra i hissen och i trappuppgången. När vi sedan åkte in var vi helt tysta i bilen. Vi visste att nu var det allvar.

Under programmet avslöjar Catarina och Isabella vad ”Färdknäppen” står för och ”Hinnsvepning” vilket Isabella försökte få Odd att göra, men där gick gränsen…

Programmet avslutas med att psykoterapeuten och föräldraspecialisten Magnus Sjöström svarar på frågor ur ett pappa/partnerperspektiv.

En reaktion på “Avsnitt 1 – Blondinbella om att vara gravid första gången”

  1. Pingback: Podd-tips! - B o n u s f a m i l j e l i v

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.